قرص های سدیم هیدروکسید - آشنایی با سود پرک

آشنایی با سود پرک و 4 راه * شناسایی مصارف صنعتی این محصول!

برای آشنایی با سود پرک میدانیم که هیدروکسید سدیم (به انگلیسی: Sodiumhydroxide) با نام‌های «جوش شیرین» یا «سودا سوزآور» یا «سودا سوزآور» یا «سود مایع» نیز شناخته می‌شود. در دمای اتاق به صورت بلورهای جامد کریستالی و بی بو ظاهر شده که رطوبت هوا را جذب می کند. به طور گسترده در تهیه و تولید صابون، ابریشم مصنوعی، کاغذ، رنگ ها و فرآورده های نفتی استفاده می شود . در مورد سودپرک بیشتر خواهید آموخت.

فهرست مطالب

آشنایی با شکل خالص هیدروکسید سدیم یا جوش شیرین چیست؟

خواص و ویژگی های هیدروکسید سدیم و سود سوزآورچیست؟

به طور کلی، سه روش برای تولید سود سوزآورو وجود دارد

قیمت سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید درصنایع شیمی اصفهان

کاربرد سود پرک  در مصارف خانگی و صنعتی و آزمایشگاهی

آشنایی با سود و نحوه ایجاد آن به صورت طیبعی و صنعتی

آشنایی با هیدروکسید سدیم و ریسک و خطرات استفاده از آن در آزمایشگاه و صنعت

آشنایی با سود پراک و کاربرد آن  در صنعت  و مصارف آزمایشگاهی

نتیجه گیری مطلب مربوط به تولید و مصارف  سود سوزآور

سوالات متداول در رایطه با سود پرک ، تولید، مصارف و نگهداری

گالری تصاویر

هیدروکسید سدیم 1بلور سود پرک

هیدروکسید سدیم 2پودر سدیم

هیدروکسید سدیم 3بلور جامد

آشنایی با سود پرک وشکل خالص هیدروکسید سدیم یا جوش شیرین چیست؟

سدیم خالص  به شکل پولک یا گرانول است و رنگ روشن تری دارد. این باعث می شود که محصول در یک ظرف دربسته قرار گیرد. هیدروکسید یک  محلول، محلول در آب است که به قلیایی شدن آن برای استفاده در کاستیک مایع کمک می کند. این ماده شیمیایی به راحتی آب را جذب کرده و یک محلول آبی تشکیل می دهد. سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم موجود در بازار معمولاً هیدروکسید سدیم مونوهیدرات NaOH•H2O است. در ادامه هیدروکسید سدیم 1 را مشاهده نمایید.

عنوان آشنایی با سود پرک
نویسنده عارف حسین جعفری
دپارتمان اوج شید
تعداد کلمات 1720کلمه
مدت زمان مطالعه 17دقیقه

فرمول شیمیایی:  هیدروکسید سدیم.  عناصر: سدیم، اکسیژن، هیدروژن. نوع ترکیب:  باز (غیر آلی). حالت جامد وزن مولکولی: 01 گرم بر مول. مترادف: سود سوزآور سفید، سود سوزآور، آب سودا. نقطه ذوب: 4 درجه سانتی گراد. نقطه جوش: 1390 درجه سانتیگراد. وزن مخصوص: 13. حلالیت: محلول در آب، اتانول و گلیسرول. محلول در استون و اتر مشخصات کلی: رنگ ثابت/سفید.

خواص و ویژگی های هیدروکسید سدیم و سود سوزآورچیست؟

NaOH یک باز قوی است زیرا در آب به یون های Na مثبت و OH منفی تجزیه می شود. ویژگی های  متمایز یک باز اینگونه است: طعم آنها تلخ ، در لمس احساس صابونی، کاغذ تورنسل قرمز را آبی کردند. برای آشنایی با سود پرک باید بدانیم که هیدروکسید سدیم خالص یک جامد کریستالی بی رنگ است. بدون تجزیه در دمای 318 درجه سانتی گراد ذوب می شود و در دمای 1383 درجه سانتی گراد می جوشد. بسیار محلول در آب است، اما حلالیت کمی در حلال های قطبی مانند اتانول و متانول دارد.

انواع سدیم هیدروکسید - آشنایی با سود پرک

انواع سدیم هیدروکسید – آشنایی با سود پرک – هگزاچم

هیدروکسید سدیم 1بلور سود پرک

همانطور که می دانید قیمت سود سوزآور بسیار تحت تاثیر روش تولید این ماده شیمیایی است. هیدروکسید سدیم به طور تجاری به طور همزمان با گاز کلر از طریق الکترولیز محلول کلرید سدیم تولید می شود. در طی این فرآیند، جریان الکتریکی کلرید سدیم را به عناصر تشکیل دهنده آن سدیم و کلر تجزیه می کند. کلر به صورت گاز خارج می شود، شکل سدیم فلزی با آب واکنش داده و هیدروکسید سدیم بدست میآید.

به طور کلی، سه روش برای تولید سود سوزآورو آشنایی با سود پرک وجود دارد

روش سلول غشایی ،روش دیافراگمی ، روش سلول جیوه ای. می توان روش جیوه برای تولید سود سوزآور بدون کلر استفاده شود. استفاده از تن جیوه در این فرآیند می تواند مشکلات زیست محیطی جدی ایجاد کند. جیوه در فرآیندهای غشایی و دیافراگمی استفاده نمی شود. اما هیدروکسید سدیم تولید شده حاوی مقداری کلر است که باید از آن حذف شود. با این حال، هیچ یک از این روش های جایگزین نمی تواند از نظر اقتصادی با تولید الکترولیتی رقابت کند. سود پراک ایرانی توانایی رقابت با محصولات خارجی و حتی در موارد خاص بهتر از محصولات خارجی را دارد. برای تجزیه و تحلیل محصول و خرید هیدروکسید سدیم در صورت اطمینان، می توانید وب سایت را بررسی کنید.برای آشنایی با سود پرک در ادامه مقاله هیدروکسید سدیم 2 را مشاهده نمایید.

قیمت سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید درصنایع شیمی اصفهان

فروش سود پرک اصفهان خرید سود سوزآور ممکن است تحت تأثیر بازار مشتقات کلر باشد. تقریباً تماما از طریق الکترولیز محلول کلرید سدیم با کلر تولید می شود. اما با مصرف این دو محصول در صنایع کاملاً متفاوت، تعادل تقاضا برای گیاهان سودا کلروکوستیک مشکل دارد . ذخیره سازی کلر اضافی آسان نیست و اگر بازار مشتقات کلر اشباع شده باشد، باید تولید متوقف شود. این امر اغلب منجر به ایجاد یک دور باطل در بازار برای این دو محصول می شود.

همانطور که پیش بینی می شد، بازار جهانی فروش سود سوزآور احتمالاً با سرعت متوسطی رشد خواهد کرد. برای آشنایی با سود پرک میدانیم که رشد بازار سوپرک بسیار بالاست. این مهم را  می توان به صنایع مصرف کننده نهایی مانند خمیر کاغذ، مواد شیمیایی آلی و مواد معدنی نسبت داد . نوشابه تاندربولت یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در جهان است.

کاربرد سود پرک  در مصارف خانگی و صنعتی و آزمایشگاهی

پوسته های سفید بسیار خورنده هستند. در صورت تماس با پوست می توانند اثر خورنده ای از خود به جای بگذارند. این ماده با نام های مشابه دیگری مانند سود کاستیک – سود جامد – چربی گیر صنعتی، شناخته می شود. برای آشنایی با سودپرک  میدانیم که پایه Thunderbolt به طور گسترده در تولید مواد شیمیایی، ابریشم مصنوعی، کاغذ، پتروشیمی، پارچه استفاده می شود .  توسط کارشناسان آزمایشگاه شیمی برای تعیین حجم اسید و باز در هنگام تیتراسیون استفاده می شود.

حالت جامد سود سوزآور - آشنایی با سود پرک

حالت جامد سود سوزآور – آشنایی با سود پرک – هگزاچم

هیدروکسید سدیم 2پودر سدیم

در حالت جامد، خاکستر سودا با خلوص 99 درصد توسط کارخانه های شیمیایی تولید می شود. کارخانه‌های تولیدی از نوشابه‌های مایع برای تولید سوداهای کف‌دار جامد استفاده می‌کنند. در فرآیند تولید خاکستر سودا، ابتدا 50 درصد سود مایع توسط تانکر مخصوصبه کارخانه حمل میشود . سود سوزآور مایع که در آنجا به سود سوزآور جامد تبدیل می شود، منتقل می شود . سپس سود مایع در حین تولید به خط تبخیر منتقل می شود

آشنایی با سود پرک و نحوه ایجاد آن به صورت طیبعی و صنعتی

در واقع خاکستر سودا یک ترکیب یونی است که از واکنش کاتیون سدیم و آنیون هیدروکسید به وجود می آید. در خروجی با مایع بسیار خورنده ای مواجه هستیم که رطوبت را جذب می کند. با تبدیل این مایع بسیار خطرناک به حالت جامد، محصول نهایی را قابل استفاده می کند. سود سوزآور در حالت مایع قلیایی بسیار قوی و واکنش پذیر است و بسیار خورنده است. این ماده در فرآیندهای مورد استفاده در صنایع مختلف جامد می شود.

حفظ و نگهداری: آب سودا باید جدا از سایر مواد شیمیایی ذخیره شود. محیط نگهداری باید کاملا خشک با تهویه مناسب باشد. برای آشنایی با سود پرک سود سوزآور در حالت مایع قلیایی بسیار قوی و واکنش پذیر است و بسیار خورنده است. این ماده در فرآیندهای مورد استفاده در صنایع مختلف جامد می شود.

مهم ترین نکته این است که محل نگهداری سود سوزآور باید آب داشته باشد. با وجود آب در صورت ریختن سود سوزآور روی زمین به راحتی خنثی شود. در ادامه هیدروکسید سدیم 3 را مشاهده نمایید.

آشنایی با سود پرک و ریسک و خطرات استفاده از آن در آزمایشگاه و صنعت

هنگامی که به طور کامل بلعیده شود، می تواند باعث احساس سوزش در گلو و یا معده شود. اگر نوشابه بلعیده شود، می تواند باعث سوختگی شدید در دهان شود. اثرات سمی آن می تواند باعث استفراغ، اسهال و خونریزی شود و در نهایت منجر به افت شدید فشار خون شود. تماس چشمی می تواند باعث بیماری های چشمی مانند گلوکوم، آب مروارید و نابینایی دائمی شود.. در صورت ریختن روی انواع کفپوش های چوبی و پلاستیکی می تواند باعث خوردگی و آسیب شود. با فلزات واکنش نشان می دهد و هیدروژن تولید می کند که می تواند در حضور اکسیژن باعث آتش سوزی شود.

آشنایی با سود پرک و کاربرد آن  در صنعت  و مصارف آزمایشگاهی

سودآورترین کاربردهای سود پرک در صنعت موارد زیر است که به اختصار توضیح می دهیم. استفاده از کاستیک در پالایشگاه ها: یکی از کاربردهای اصلی این ماده را می توان در پالایشگاه های صنعت نفت دانست. قلیایی بودن این ماده خاکستر سودا با ترکیبات اسیدی موجود در فرآورده های نفتی را قبل از ورود به محیط خنثی کند. همچنین برای خنثی کردن اثرات گوگرد هنگام حفر چاه در پالایشگاه های نفت، از سود صاعقه استفاده کنید.

پودر سدیم - آشنایی با سود پرک

پودر سدیم – آشنایی با سود پرک – هگزاچم

هیدروکسید سدیم 3بلور جامد

نتیجه گیری مطلب مربوط به تولید و مصارف  سود سوزآور

همانطور که در پاراگراف بالا اشاره شد، سودا تندربولت خاصیت چربی زدایی دارد.  حتی نام دیگر آن چربی گیر صنعتی یا سودپرک است. برای از بین بردن چربی چسبیده به قسمت های غیرفلزی خودرو از سودا فوم در کارواش ها استفاده می شود. همچنین رانندگی با خودرو باعث چسبیدن اسیدها به لاستیک ها می شود که با قلیایی بودن سود پرک خنثی می شود. بدنه خودرو را نمی توان با این ماده تمیز کرد زیرا باعث تیره شدن و از بین رفتن رنگ آنها می شود

سوالات متداول در رایطه با سود پرک ، تولید، مصارف و نگهداری

  1. با توجه به اینکه آشنایی با سود پرک، چگونه هیدروکسید سدیم یا سود سوزآور را به طور طبیعی می سازیم؟

1 قاشق غذاخوری نمک را به 1.24 فنجان  اضافه کنید. آب را به یک لیوان اضافه کنید و نمک را به آرامی داخل آب بریزید. با قاشق هم بزنید تا نمک کاملا حل شود. اگر فنجان شما درب دارد، پس از افزودن نمک آن را ببندید. آن را بالا و پایین تکان دهید تا نمک داخل آن مخلوط شود.

  1. با توجه به خطرناک و حساس بودن این ماده محل نگهداری آن چگونه باید باشد؟

می دانیم سدیم هیدروکسید بسیار خورنده است، در یک کیسه کاغذی پوشیده شده با PVC ذخیره می شود. با توجه به اینکه آشنایی با سود پرک مهم است. برای اطمینان، کیسه ها باید همیشه در انباری با تهویه مناسب نگهداری شوند تا رطوبت را از بین ببرند و خنک شوند.

  1. دیگر مصارف سود سوزآور در صنعت چیست؟

صنعت کاغذ یکی از بزرگترین منابع مصرف سود در پراک است. از این ماده در تولید کاغذ برای تهیه خمیر مایه استفاده می شود. می توان آن را ماده اولیه ساخت کاغذ خمیز دانست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *