پودر نانو کارواش

5 کاربرد مهم سیلیکون امولشن (Silicone Emulsion) در زندگی روزمره

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

سیلیکون امولوشن

موضوع سیلیکون امولوشن
دپارتمان عالی و عالی
نویسنده معصومه اسدی
تعداد کلمات 1300
مدت زمان 13 دقیقه

فهرست مطالب :

1 سیلیکون امولوشن و کاربردش در *صنایع مختلف چیست؟

2- سیلیکون (silicone)چیست درباره آن بیشتر بدانیم؟

3 مهم‌ترین ویژگی سیلیکون‌ها *عبارتند از چه مواردی؟

4 سیلیکون امولشن یا همان  (روغن سیلیکونی) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

5 دسته‌بندی سیلیکون امولشن به چه صورتیست* متن زیر را بخوانید!

6 برای فهم راحت‌تر موضوع امولشن های مختلف مثال ساده‌ای کمک می‌گیریم.

7  تفاوت اصلی امولشن دسته اول و دوم  در چه مواردی هست ؟

8 ساختار سیلیکون امولشن با توجه به توضیحات داده شده چیست؟

9کاربردهای مهم سیلیکون امولشن در صنایع مختلف را بدانید!

0 کلام آخر برای جمع بندی مواردی که در رابطه با سیلیکون امولوشن!

 

فهرست تصاویر:

به تصویر 1 مراجعه کنید.

به تصویر 2 مراجعه کنید.

 

1 سیلیکون امولوشن و کاربردش در *صنایع مختلف چیست؟

یکی از پرمصرف‌ترین انواع مایعات در صنایع، سیلیکون امولوشن  است. همچنین سیلیکون امولشن، یکی از نمونه‌های سیلیکونی است که کاربردهای مختلفی در زندگی روزمره ما دارد. سیلیکون امولوشن در این مقاله در ابتدا به سیلیکون چیست؟ در ادامه به معرفی سیلیکون امولشن می‌پردازیم، در ادامه دسته‌بندی سیلیکون امولشن و تفاوت دسته‌های آن‌ها می‌پردازیم. در انتهای مقاله به کاربرد سیلیکون امولشن در صنایع مختلف و کاربردهای هر یک را بیان می‌کنیم. برای این‌که با کاربردهای مختلف این ماده با ارزش آشنا شوید تا انتها با میهن بام زرین همراه باشید.

2- سیلیکون (silicone)چیست درباره آن بیشتر بدانیم؟

پلیمر، دسته‌ای از مواد است که از مولکول‌های بسیار بزرگ تشکیل شده‌اند. پلیمر به دو دسته مصنوعی و طبیعی تقسیم می‌شود. سیلیکون (Silicone)پلیمرهای مصنوعی که از ترکیب آب و اکسیژن ساخته شده‌اند. همچنین با عناصر همچون کربن، هیدروژن و… ترکیب می‌شود.

سیلیکون‌ها به علت ویژگی‌های متمایزی از جمله مقاوم بودن در برابر مواد شیمیایی و حرارت بالا و… در موارد مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود. سیلیکون‌ها پلیمری داری کاربرد وسیع در انواع صنایع همچون پخت‌وپز، خودروسازی، وسایل آرایشی و صنایع الکتریکی و روغن‌ها، گریس‌ها و چسب و…… نام برد.

مقاومت حرارتی و پایداری در مقابل اکسید شدن، ویژگی اصلی و مهم سیلیکون‌ها می‌باشد. سیلیکون‌ها تا دمای 300 درجه سانتی‌گراد مقاوم هستند. از خصوصیات مهم مایعات سیلیکونی پایداری بیشتر در مقابل اشعه گاما، ایکس، بتا و آلفا است. به همین علت از سیلیکون‌ها برای محافظت از آثار مخرب سیلیکون امولوشن اشعه در سطوح استفاده می‌شود.

3 مهم‌ترین ویژگی سیلیکون‌ها *عبارتند از چه مواردی؟

  • مقاومت در برابر رطوبت
  • تغییرات بسیار کم
  • فاقد مواد سمی
  • بدبو
  • نیروی مولکولی بسیار ضعیفی دارند، در جرم‌های مختلف حالت مایع دارند.
سیلیکون امولوشن

سیلیکون امولوشن هگزاچم hexachem

به تصویر 1 مراجعه کنید.

4 سیلیکون امولشن یا همان  (روغن سیلیکونی) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

نام دیگر سیلیکون امولشن، روغن سیلیکون است. روغن سیلیکون ترکیب شیمیایی است که کاربردهای مختلفی در مواد غذایی، محصولات آرایشی و بهداشتی و…. دارد. همچنین باعث پیشرفت چشمگیری در طیف گسترده‌ای از صنایع شده است.

روغن سیلیکون تا دمای 250 درجه مقاومت می‌کنند و تغییری در ساختار آن حاصل نمی‌شود. ترکیب سیلیکون و اکسیژن باعث به وجود آمدن چنین پیوند شیمیایی مقاومی می‌شود. روغن سیلیکون کشش سطحی کمتر با تراکم‌پذیری بالاتری دارند زیرا مولکول‌های روغن سیلیکون به‌آسانی روی یکدیگر حرکت می‌کنند. روغن سیلیکون در برابر هیدرولیز و اکسیداسیون مقاوم هستند. مقاومت بالا در تحمل فشار دارند. به سیلیکون امولوشن علت ویژگی‌های مطرح شده از سیلیکون امولشن در صنایع مختلف استفاده می‌شود. شرکت میهن بام زرین عرضه‌کننده انواع محصولات سیلیکون امولشن ازجمله امولسیون‌های سیلیکون ۶۰ درصد، مایعات سیلیکونی با طیف وسیعی از کاربرد برای تولید لوازم آرایشی، روان‌کننده ها و….. می‌باشد.

5 دسته‌بندی سیلیکون امولشن به چه صورتیست* متن زیر را بخوانید!

سیلیکون امولشن ترکیبی شیمیایی است که کاربرد گسترده در صنایع دارد. به‌طورکلی دو نوع اصلی سیلیکون امولشن وجود دارد که کاربردهای وسیع‌تری نسبت به سایر سیلیکون‌ها دارند. این دو دسته به‌اختصار (o/w و w/o) نام‌گذاری شده‌اند.

نکته: w، مخفف water و o مخفف، oil می‌باشد.

  • دسته اول امولسیون آب در روغن: سیلیکون امولوشن هنگامی‌که میزان یا درصد آب از روغن بیشتر باشد به آن w/o می‌گویند.
  • دسته دوم امولسیون روغن در آب: هنگامی‌که میزان یا درصد روغن از آب بیشتر باشد به آن o/w می‌گویند.

نکته مهم، آنچه در ترکیب سیلیکون امولشن مهم است مقدار امولشن کننده است. تقسیم بندی دیگر برای ترکیب سیلیکون امولشن بر اساس ماده امولشن کننده است.

  • دسته اول(o/w): هنگامی‌که امولشن کننده محلول در آب باشد، فاز روغنی آن بیشتر است.
  • دسته دوم(w/o): هنگامی‌که امولشن کننده محلول در چربی باشد، فاز آب آن بیشتر است.

 6 برای فهم راحت‌تر موضوع امولشن های مختلف مثال ساده‌ای کمک می‌گیریم.

  • w/o: سرکه یک ماده محلول در سیلیکون امولوشن آب در پایه روغن گیاهی شبیه سویا حل می‌شود. امولشن کننده آن زرده تخم‌مرغ است.

7  تفاوت اصلی امولشن دسته اول و دوم  در چه مواردی هست ؟

  • امولشن w/o نسبت به امولشن o/w حالت چربی و روغن بیشتری دارد، سنگین‌تر است و با آب به تنهایی پاک نمی‌شود.
  • از کاربردهای w/o می توان به محصولات آرایشی و بهداشتی اشاره کرد. برای نمونه، تولید انواع کرم روتین روزانه، کرم‌های مرطوب‌کننده، کرم دور چشم و… اشاره کرد.

8 ساختار سیلیکون امولشن با توجه به توضیحات داده شده چیست؟

سیلیکون امولسیون، از ترکیب اتم اکسیژن و سیلیسیم تشکیل شده است. در دو اندازه میکرو و ماکرو وجود دارند. سیلیکون امولسیون اخیراً در فناوری نانو نیز کاربرد دارد. سیلیکون امولشن، مایعی با ویسکوزیته بالا است. مایع سیلیکونی حاوی آب، روغن سیلیکون و… می‌باشد.

سیلیکون امولوشن

سیلیکون امولوشن هگزاچم hexachem

به تصویر 2 مراجعه کنید.

9کاربردهای مهم سیلیکون امولشن در صنایع مختلف را بدانید!

همان گونه در بالا اشاره شد، سیلیکون امولشن پلیمر شیمیایی (ترکیب شیمیایی) است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. کاربرد امولسیون در صنایع مختلف سیلیکون امولوشن به می توان به ضدکف، براق کننده، ضدآب و نرم‌کننده و… نام برد که در ادامه به بررسی هر کدام به‌اختصار خواهیم پرداخت.

  • صنایع ساختمانی: برای عایق نمودن سطوح مختلف از سیلیکون امولشن استفاده می‌شود. به عنوان مثال، مقاوم نمودن پشم شیشه اشاره کرد.
  • صنایع چرم‌سازی: سیلیکون امولشن در صنایع چرم کاربردهای وسیعی دارد از جمله: می توان به واکس کفش، پولیش خودرو اشاره کرد.
  • صنایع آرایشی بهداشتی: همان گونه که در بالا اشاره شد، امولشن w/o به تنهایی با آب پاک نمی‌شود. همین ویژگی سبب استفاده از سیلیکون امولشن در صنایع آرایشی و بهداشتی شده است. در تولید انواع کرم‌های دست ضد خشکی پوست، شیرپاک‌کن و… کاربرد دارد. در صنعت داروسازی از سیلیکون امولشن برای تولید قرص‌های معده(ضد نفخ) برای کاهش گازهای در سیستم گوارشی استفاده می‌شود. برای بهره‌برداری از این محصول ارزشمند از مشاوران خبره میهن بام زرین راهنمایی و مشورت بخواهید.
  • از سیلیکون امولشن برای روغن‌کاری وسایل پزشکی نیز کاربرد دارد.
  • ضدکف: برای از بین بردن کف که در اثر هم زدن، مخلوط کردن و… ایجاد می‌شود از ماده آنتی فوم یا ضد کف استفاده می‌شود.
  • هنگامی‌که سیلیکون امولسیون با ماده ضد کف شبیه کنسانتره ترکیب شود؛ به ماده ضد کف تبدیل می‌شود. رستوران‌ها اغلب کمی از این ماده ضد کف را به سرخ کن اضافه می‌کنند تا از کف کردن و پاشیدن روغن جلوگیری کنند.
  • آنتی فوم سیلیکونی بهترین ماده ضدکف، است زیرا با سایر مواد واکنش نشان نمی‌دهد. همچنین مقرون‌به‌صرفه است(زیرا میزان استفاده نسبت به سایر گزینه آنتی فوم کمتر است.)
  • صنعت نساجی: امولسیون‌ها در صنعت نساجی در ابعاد کوچک و بزرگ کاربردهای مختلفی دارند.. کاربرد اصلی امولسیون سیلیکونی در صنعت نساجی به عنوان نرم‌کننده، کاهش الکتریسیته ساکن و انتشار بوی مطبوع در این صنعت و محصولات نساجی می‌شود.
  • علاوه بر موارد بالا، سیلیکون امولوشن امولسیون‌ها در تخمیر کارخانه‌های دلستر سازی، در صنعت هوایی به‌عنوان روغن هیدرولیک و همچنین در جراحی های چشم به عنوان مایع زجاجی چشم کاربرد دارد.

0 کلام آخر برای جمع بندی مواردی که در رابطه با سیلیکون امولوشن!

در این مقاله به توضیح کامل و جامع راجع به ماده ارزشمند به نام سیلیکون امولشن و کاربردهای آن در زندگی روزمره پرداخته‌ایم برای آشنایی بیشتر با سایر محصولات سیلیکون امولشن می‌توانید از مشاوران خبره و ماهر میهن بام زرین مشورت و راهنمایی بخواهید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *