سود پرک صنعتی مصرف مواد شیمیایی سوزاننده همچنان یک مشکل رایج در جمعیت کودکان است. و یک نگرانی مهم بهداشت عمومی در بسیاری از کشورها است. به طور کلی کودکان مواد شیمیایی یا خورنده زیادی می بلعند. با این حال، در کشورهای در حال توسعه، مانند غنا. که تولید کنندگان صابون سنتی از روش های صابون سازی محلی استفاده می کنند. استفاده از سود سوزآور و مصرف آن توسط کودکان بسیار رایج است. در گامبیا و نیجریه، مصرف سود سوزآور مسئول 0.3٪ و 0.5٪ از پذیرش کودکان. در بیمارستان و 0.8٪ از کل مرگ و میر کودکان در گامبیا است. در غنا، تعداد کودکانی که برای مصرف سود سوزآور به سودپرک هگزاچم مراجعه میکنند. بین سالهای 2009 و 2010 شش برابر شده است.
فهرست مطالب:
تولیدات و آسیب های سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید صنعتی
سود پرک صنعتی و اثرات مختلف و گوناگون آن بر بدن انسان
بررسی جنبه های اثرات سود سوز آور بر اندام های بدن
سود پرک صنعتی و مطالعات انجام شده در حوضه آن
جنبه های دارویی و سازمان دهی سود سوز آور
سود پرک صنعتی در زمان تبدیل و تهیه شدن به صابون
اثرات مضر بدون اطلاع از سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید
نتیجه گیری از سود پرک صنعتی و اثرات مختلف آن
فهرست اشکال:
عنوان | سود پرک صنعتی |
دپارتمان | اوج شید |
نویسنده | سارا قصری |
تعداد کلمات | 1668 |
زمان مطالعه | 16 دقیقه |
تولیدات و آسیب های سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید صنعتی
این پدیده نگران کننده است زیرا مصرف مواد سوزاننده می تواند. منجر به تظاهرات بالقوه فاجعه آمیز و عوارض مادام العمر شود. به طور معمول. سوزاننده (سودا) با pH> 12 باعث آسیب می شود. و بلعیدن می تواند باعث شکستن پیوند کووالانسی به دلیل افزایش تعداد یون ها (OH) شود. یون های هیدروکسید همچنین با کلاژن، ماهیچه ها تعامل دارند. و منجر به ترومبوز در رگ های خونی کوچک می شوند. آموزش کودکان برای نوشیدن مستقیم آب از بطری نیز می تواند بر مصرف سود سوزآور در کودکان زیر 5 سال تأثیر بگذارد.
بلع مواد قلیایی به مری و سایر لایههای بافت در تماس نفوذ میکند. نفوذپذیری را به دلیل اختلال در سد اپیتلیال افزایش میدهد. و منجر به نکروز شدید مایعگرایی، صابونسازی چربی، امولسیون غشای سلولی و لیز پروتئین میشود. پس از مصرف سود سوزآور، این واکنش ها می تواند منجر به سوختگی شود. این آسیبها معمولاً دهان، حلق، حنجره، مری و معده را درگیر میکنند. بلع مواد خورنده بار قابل توجهی است. به ویژه در میان افرادی که دارای تحصیلات رسمی اندک یا بدون تحصیلات رسمی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین هستند.
سود پرک صنعتی و اثرات مختلف و گوناگون آن بر بدن انسان
در برخی موارد، ایجاد تنگی پس از آسیب، ناتوانی در بلع غذا، اجتناب ناپذیر است. و 73 درصد از کودکان دچار سوختگی شدید نیاز به تغذیه گاستروستومی دارند. خطر سوراخ شدن نیز برای برخی از قربانیان اجتناب ناپذیر است. در حالی که عوارض طولانی مدت شامل افزایش خطر ابتلا به سرطان مری در طول زندگی است. شواهد همچنین حاکی از آن است که تقریباً 80 درصد از خورندههای فاز مایع در کودکان زیر 5 سال رخ میدهد و کودکان 2 تا 3 ساله شایعترین قربانیان هستند.
وسعت و وسعت این عوارض یا شدت آسیب به عوامل متعددی مانند غلظت ماده سوزاننده. دوز یا مقدار بلعیده شده، پر بودن معده و مدت تماس با بافت یا بافت بستگی دارد. ارگان و همچنین کیفیت مراقبت ارائه شده در طول مدیریت اولیه بیماران در زمان مراجعه. فازهای جامد و چسبناک آسیب شدیدتری ایجاد می کنند. که منجر به چالش های پزشکی در مدیریت بلع خورنده و پیگیری آن می شود.
بررسی جنبه های اثرات سود سوز آور بر اندام های بدن
در حال حاضر، بلع مواد خورنده باعث عوارض شدید و مرگ و میر در کودکان می شود. سود پرک صنعتی و یک مشکل رو به رشد در غنا است. در سال 2014، Daily Graphic [14] در مورد 50 کودک بستری شده در بیمارستان در شرایط بحرانی گزارش داد. که برخی از آنها به طور کامل به مری در اثر مصرف سود سوزآور آسیب رسانده بودند. علاوه بر این، در سال 2013، 38.9 درصد از 36 کودک برای ارزیابی فلوروسکوپی دستگاه گوارش فوقانی (GI) در بیمارستان آموزشی Korle-Bu (KBTH)، غنا، مصرف سود سوزآور را گزارش کردند.
سطح توسعه لازم برای ارزیابی مستقل خطرات را ندارند و باید توسط والدین و جامعه محافظت شوند. اخیراً بحث عمومی در غنا در مورد چگونگی مهار شانکر وجود داشت. پس از اینکه Daily Heritage مقالهای در روزنامه منتشر کرد با این عنوان. «پسر، کودک 3 ساله پس از نوشیدن سود سوزآور سرعتش کم میشود» آهسته بمیر… کمک به خانواده»[16]. ] سوالات بیشتری در مورد عوامل مرتبط با مصرف سود سوزآور در کودکان زیر پنج سال مطرح می کند. از این رو، این مطالعه قصد دارد به بررسی عوامل موثر بر دریافت سود سوزآور در کودکان پیش دبستانی بپردازد تا اقداماتی برای مهار این مشکل ارائه دهد.
شکل 1 نمونه سود دسوزآور
سود پرک صنعتی و مطالعات انجام شده در حوضه آن
بر اساس ملاحظات اخلاقی، این مطالعه توسط هیئت بازبینی اخلاق و پروتکل دانشکده علوم بهداشتی متحد، دانشگاه غنا تایید شد. بین ژانویه 2014 و آوریل 2015، 57 بیمار 1-5 ساله با سابقه مصرف سود سوزآور تحت فلوروسکوپی دستگاه گوارش فوقانی در KBTH، یک مرکز ارجاع سوم در غنا قرار گرفتند. از آنجایی که اکثر مراکز بیمارستانی در غنا تجهیزات فلوروسکوپی کاربردی ندارند، اکثر قربانیان سود سوزآور که نیاز به ارزیابی فلوروسکوپی مری دارند، معمولاً KBTH نامیده می شوند.
پس از مطالعه فلوروسکوپی بخش، با والدین و سرپرستان تماس گرفته شد. و از آنها برای شرکت در مطالعه دعوت شد. حفظ حریم خصوصی و محرمانه بودن آنها تضمین شده بود و این فرصت برای انصراف از مطالعه در هر زمان فراهم شد. پس از موافقت برای شرکت در مطالعه، به آنها یک پرسشنامه نیمه ساختاریافته 14 سوالی (پیوست 2) داده شد و کارآزمایی با موفقیت انجام شد. والدینی که نمی توانند بخوانند و بنویسند، تا زمانی که تمام پرسشنامه ها تکمیل نشود، کمک مترجم دریافت خواهند کرد.
جنبه های دارویی و سازمان دهی سود سوز آور
سود پرک صنعتی شامل مولفههای دموگرافیک و عوامل مؤثر در دریافت سود سوزآور در کودکان بود. پاسخها به سؤالات باز در موضوعاتی که توسط پاسخها مشخص شده بود، گروهبندی شدند و سپس به صورت کمی همراه با پاسخهای کمی سازماندهی شدند. برای پردازش داده ها از بسته آماری برای دانشمندان علوم اجتماعی (SPSS) نسخه 20 استفاده شد. سپس از آمار توصیفی برای توصیف یافته ها استفاده می شود.
به گفته پاسخ دهندگان، 27 کودک (47.4٪) در هنگام ذخیره سازی در معرض سودا قرار گرفتند، 29 (50.9٪) در هنگام تهیه صابون در معرض سودا قرار گرفتند و 1 (1.86٪) توسط خواهر و برادر 10 ساله ای که به طور تصادفی استفاده کرده بود در معرض نوشابه قرار گرفتند. . برای دومی، سود سوزآور در یک ویال ذخیره می شود و در همان پنجره ای قرار می گیرد که داروهای دیگر برای قربانی تجویز می شود. خواهر و برادر مقتول قادر به تشخیص تفاوت بین داروها نبودند و پس از مصرف داروهای تجویز شده طبق دستور پدر به آنها سود سوزآور داده شد.
شکل 2 انواع سود سوزآور
سود پرک صنعتی در زمان تبدیل و تهیه شدن به صابون
27 نفر (47.4%) از پاسخ دهندگان گفتند که کودکان می توانند در حین نگهداری از نوشابه استفاده کنند و همه آنها گفتند که نوشابه در نوشابه ها و بطری های آب در اتاق یا آشپزخانه بدون درپوش مناسب نگهداری می شود. از بین کسانی که ادعا کردند فرزندانشان در حین تهیه صابون در معرض سود سوزآور قرار گرفته اند، 10 نفر (5/34%) تایید کردند که کودکان زمانی که با مواد دیگر مخلوط شده و در هوای آزاد قرار می گیرند، در معرض سود سوزآور قرار گرفته اند.
اکثر 19 (65.5٪) پاسخ دهندگان همچنین اظهار داشتند که کودکان در معرض سودپرک هستند، توضیح دادند که صابون سازان ترجیح می دهند قبل از دور ریختن باقی مانده یا ضایعات، فرآیند صابون را کامل کنند. در مورد محل بلع، 29 نفر (9/50 درصد) از پاسخ دهندگان ادعا کردند که این حادثه زمانی رخ داده است که صابون در خانه آماده می شد، در حالی که 28 نفر دیگر (1/49 درصد) معتقد بودند که این حادثه در بخش ارسال شده به یکی از بستگان یا همسایگان صابون رخ داده است. ساختن خانواده هنگامی که وجود دارد، برای نگهداری.
اثرات مضر بدون اطلاع از سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید
آنها همچنین اظهار داشتند که بخش آنها سود سوزآور مصرف می کند زیرا فکر می کردند آب یا نوشیدنی است. اکثریت 44 نفر (77.2%) پاسخ دهندگان گفتند که از اثرات منفی سود سوزآور قبل از آسیب در بخش خود بی اطلاع بودند. تنها 13 نفر (22.8%) به دانستن اثرات منفی آن اعتراف کردند. همه پاسخ دهندگان موافق بودند که اکثر سازندگان صابون و سایر مصرف کنندگان سود سوزآور از اثرات مضر سود سوزآور بی اطلاع هستند و بنابراین تلاش کمی برای محافظت صحیح از کودکان در برابر آسیب انجام می دهند.
همه والدین/سرپرستها همچنین اظهار داشتند که به کودکان پیش دبستانی خود آموزش میدهند که مستقیماً نوشابه و بطریهای آب بنوشند. اقدامات احتیاطی ناکافی برای نگهداری مواد سود سوز آور ذخیره شده در نوشابه ها و بطری های آب در مکان های قابل دسترس، نگرش نامناسب تولیدکنندگان صابون سنتی، استفاده نامناسب از باقیمانده سود سوزآور در حین ساخت صابون و استفاده تصادفی از مواد سوزآور موثر بر سود سوزآور زیر 5 سال مصرف توسط فرزندان.
شکل 3 نمونه سدیم هیدروگسید
نتیجه گیری از سود پرک صنعتی و اثرات مختلف آن
این گروه از افراد باید در مورد سودپرک و ایجاد یک محیط کار امن آموزش ببینند. آموزش والدین و سازندگان صابون، آگاهی از خطرات ناشی از مصرف سود سوزآور و سایر مواد سوز آور را افزایش می دهد. این برای جلوگیری از جابجایی بی رویه این مواد خورنده ضروری است. برای کنترل استفاده از سود سوزآور، برای اطمینان از ایمن بودن ظروف برای کودکان، و جلوگیری از دسترسی آسان کودکان به ماده سوزآور، باید قوانین مربوط به خطرات شیمیایی اجرا شود. یک الگوریتم پیشنهادی برای جلوگیری از مصرف سود سوزآور در کودکان زیر 5 سال در پیوست 1 ارائه شده است.
بدون دیدگاه